The BIM Whale

The BIM Whale är ett projekt vars ändamål är att främja användandet av BIM inom samhällsbyggnadssektorn. Projektet består av tre delar:

SVG

BIM-valen

En hemsida med verktyg för dig som vill hantera BIM-data.

SVG

BIMWHALE.js

Ett JavaScript-paket för dig som vill utveckla egna hemsidor.

SVG

Docs

Dokumentation för dig som lära dig hur BIM fungerar.

Om BIM-valen

  • Grundad 2020
  • Grundare André Wisén
  • Licens BIM-valen täcks av en MIT licens

BIM-valen är en del av projektet The BIM Whale och består av en hemsida med tre olika verktyg för dig som vill börja hantera BIM-modeller och IFC-filer. Hemsidan har inget kommersiellt syfte. Målet är att hjälpa aktörer med deras digitala resa. BIM-valen bygger på modern webbteknik - allt sker direkt i din dator. Du behöver inte bry dig om din internethastighet.

Säkerhet är av högsta prioritet. Dina filer lämnar aldrig din dator eller sparas på en server. Det finns ingen annan än du som kan se innehållet. Data/information från IFC-filerna går således inte att spåra.

BIM-valen är varken marknadens mest kraftfulla verktyg. Det är inte heller det det verktyg som kommer revolutionera ditt arbetssätt. Det finns massor av andra produkter, verktyg, tjänster och appar ute på marknaden. Vi på BIM-valen ser inte dessa som våra konkurrenter.

Nej, eftersom vi inte har något ekonomiskt intresse så kan vi starkt rekommenderar dessa. Vi tycker att du ska testa på dessa verktyg och framförallt framföra synpunkter och åsikter till behöriga parter. På så sätt kan vi inom samhällsbyggnadsbranchen få bättre verktyg för hantering av BIM-filer.

Här kan du läsa mer om vilka andra produkter vi rekommenderar.

André Wisén
Image Description
BIM handlar om att skapa och använda digitala modeller av byggnadsverk i samhällsbyggandet. Tyvärr motverkar okunskap, dålig användarvänlighet och höga avgifter utvecklingen av BIM.

Jag vill erbjuda privatpersoner och småföretagare en möjlighet att hantera BIM-filer utan att tala om orimligt stora avgifter eller komplicerade programvaror som måste installeras.

BIM-valen består av verktyg som hjälper dig att snabbt och enkelt komma igång med BIM — helt gratis!
André Wisén
André Wisén — grundare av projektet The BIM Whale

Utvecklare?

Det finns ett väldigt färskt repo tillgängligt. I skrivande stund finns det inget spännande där. Men, ha tålamod!

GitHub